I/O Board

Gpedit engedélyezése Windows 10 & 11 Home alatt

Gpedit engedélyezése Windows 10 & 11 Home alatt

Windows 10 & 11 Home verzióknál előfordul, hogy hiába szeretnénk futtatni a gpedit.msc segédprogramot vagyis a csoportházirend-szerkesztőt, az bizony nem indul el. Bár meglepő lehet a jelenség, pánikra semmi ok: több megoldás is létezik rá. Ezeket fogjuk most megnézni.

Fontos, hogy a leírtakat mindenki saját felelősségre végezze! Csak akkor fogj bele, ha biztos vagy magadban!

Gpedit engedélyezése Windows 10 & 11 Home alatt Tovább
Hamarosan búcsút inthetünk a népszerű szolgáltatásnak

Hamarosan búcsút inthetünk a népszerű szolgáltatásnak

A Spotify közleményben tudatta, hogy május 5-ével leállítja sokak körében kedvelt kitalálós játékát, a Heardle-t. A döntés okát még nem közölték.

A Spotify korábban bemutatta az egyedülálló zenei játékát, a Heardle-t, amely a felhasználóknak lehetővé tette, hogy interaktívan játszanak a kedvenc dalukkal, miközben megismerik a zenei struktúrát és a zenei elemeket. Azonban most a vállalat bejelentette, hogy leállítja a játékot.

Hamarosan búcsút inthetünk a népszerű szolgáltatásnak Tovább
Hőguta ellen is véd a Google

Hőguta ellen is véd a Google

A keresőóriás fenntarthatósági igazgatójának közlése nyomán, a jövőben a Google kulcsszavas keresések esetén információkat ad majd a hőhullámok várható hosszáról és más kapcsolódó tudnivalókról.

Az elmúlt évek egyre szélsőségesebb időjárásának mindannyian tanúi vagyunk. Az Interesting Engineering cikke szerint a kegyetlen és sokszor elhúzódó hőhullámok jelentős többlethalálozást okoznak, amihez az előzetes tájékoztatás hiánya is hozzájárul.

Hőguta ellen is véd a Google Tovább
Interaktív animált billentyűzet - Nézd meg!

Interaktív animált billentyűzet - Nézd meg!

Billentyűzetből, ezen belül is gamer perifériából mára annyi lett, hogy megszámolni sem lehet. Azt is megtanultuk, hogy ami a szívárvány összes színében (is) pompázik, az gamer. Amiről pedig most lesz szó, még a gamer kategóriát is igyekszik túlszárnyalni: ez a Centerpiece a Finalmouse nevű startuptól.

Interaktív animált billentyűzet - Nézd meg! Tovább
Nem ad hangot a Bleutooth füles a böngészőben? Próbáld ki!

Nem ad hangot a Bleutooth füles a böngészőben? Próbáld ki!

A következő cikket is az élet írta, nem volt beütemezve, de megosztom hátha valakinek szintén megoldást jelent.
Pár hete történt, teljesen váratlanul, hogy az addig tökéletesen működő Bluetooth fülesem elkezdett nem működni. Legalábbis részben. Ugyanis pl. a Spotify-ból kiadta a hangot, ezzel szemben, ha böngészőben játszottam le bármit, ugyanúgy az asztali hangszórók szóltak.

Nem ad hangot a Bleutooth füles a böngészőben? Próbáld ki! Tovább
süti beállítások módosítása